Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318003105 | YEMEK SÜSLEME SANATI | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Genel olarak çorbalarda, ana yemeklerde, tatlı ve pastalarda çeşitli süsleme tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim ŞILBIR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklayabilme | 2 | Süsleme türlerini açıklayabilme | 3 | Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklayabilme | 4 | Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Süslemede ve dekorda kulanılan araçları tanıma, Çeşitli dekor bıçaklarını kullanma, Çeşitli kesici aletleri kullanma, Tatlı, pasta ve hamur işlerinde süsleme tekniği, soğuk ve sıcak yemeklerde süsleme tekniği |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Süsleme ile ilgili kavramlar | | | 2 | Süsleme Türleri | | | 3 | Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler | | | 4 | | Çeşitli süsleme teknikleri | | 5 | | Yemeklerde Süsleme | | 6 | | Salatalarda Süsleme | | 7 | | Çorbalarda Süsleme | | 8 | | ARA SINAV | | 9 | | Tatlılarda Süsleme | | 10 | | Sıcak Yemeklerde Süsleme | | 11 | | Sıcak Yemeklerde Süsleme | | 12 | | Hamur İşlerinde Süsleme | | 13 | | Çikolata ile Süslemeler | | 14 | | Pasta Süslemeleri | | 15 | | Açık Büfe Süslemesi | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yemek süsleme sanatı ile ilgili türkçe ingilizce ve fransızca kaynaklar |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 1 | 20 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ev Ödevi | 1 | 8 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | | | | | 3 | 4 | | | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | | | 3 | 4 | | | ÖÇ3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | | | | | 2 | 4 | | | ÖÇ4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 2 | 4 | 4 | | 3 | | 2 | | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|