Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
213318003104TATLI VE PASTA SANATIZorunlu234
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Farklı pastane ürünlerini yapabilmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Betül TAN
Öğrenme Çıktıları
1Pastacılık ile ilgili kullanılan ürünleri açıklayabilecektir.
2Dünyadaki çeşitli kültürlere ait pastane ürünlerini ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilir
3Temel pasta ve tatlı çeşitlerini uygulayabilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
İleri seviye pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili gerekli teorik ve pratik beceriyi kazanmak. Temel pastacılık ve ekmekçilik yapımında kullanılan teknikleri, malzemeleri ve ekipmanları tanımak ve kullanabilmek.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Pastane Ürünlerine Giriş
2Kurabiye Yapımı ve Süsleme Teknikleri
3Tart Hamuru ve Çeşitleri
4Kek Hamuru ve Çeşitleri
5Mayalı Hamur Yapımı ve Çeşitleri
6Mereng ve Makaron Yapımı
7Çikolata Yapımı ve Çikolatalı Ürünler
8Pandispanya ve Pasta Yapımı
9Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-I
10Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-II
11Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-III
12Kızartma Hamurları ve Choux Hamuru Çeşitleri
13Sütlü ve Yumurtalı Tatlı Yapımı ve Çeşitleri
14Cheesecake Yapımı ve Çeşitleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım7856
Uygulama/Pratik7856
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)114
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
LO144 43 43    3
LO244 43 43    3
LO344 43 43    3
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr