Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318003103 | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders kapsamında soğuk mutfak kültürü, soğuk mutfak terimleri, soğuk mutfak mutfak teknikleri ve soğuk mutfağa ait temel reçetelerin öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Enes KAVRUT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Soğuk mutfak terimlerini tanımlar. | 2 | Soğuk mutfak tekniklerini tanımlar. | 3 | Soğuk soslar yapımında kullanılan teknikleri tanımlar. | 4 | Soğuk sosların yapımını uygular. | 5 | Farklı kültürlere ait soğuk çorba teknikleri ile ilgili kavramları tanımlar. | 6 | Soğuk çorba yapım tekniklerini uygular. | 7 | Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek hazırlama ile ilgili kavramları tanımlar. | 8 | Meze, salata, soğuk ordövr, zeytinyağlı yemek tekniklerini uygular. | 9 | Soğuk büfe menüsü ve kurulumunu tasarlar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
soğuk mutfağa giriş, soğuk soslar yapımı, soğuk çorba yapımı, dünya mutfağında soğuk mutfak kültürü, ı, soğuk ordövrler, soğuk ordövr hazırlama, mezeler, salatalar, zeytinyağlılar, salata, zeytinyağlı yapımı, soğuk büfe kurulumu, soğuk büfe menüsü tasarlama ve kurma, soğuk mutfak hijyen kuralları ve soğuk mutfak ürün sunumu konuları işlenecektir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Soğuk Mutfağa giriş | | | 2 | Soğuk Soslar | | | 3 | | Soğuk Sos yapımı | | 4 | Soğuk çorbalar | | | 5 | | Soğuk çorba yapımı | | 6 | Mezeler, salatalar, zeytinyağlılar | | | 7 | | Meze, salata, zeytinyağlı yapımı | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Soğuk büfe Kurulumu | | | 10 | | Soğuk büfe menüsü tasarlama ve kurma | | 11 | Soğuk Ve Sıcak Tost Ve Sandviçler | | | 12 | | Soğuk Ve Sıcak Tost Ve Sandviç Hazırlama | | 13 | Soğuk Ordövr Çeşitleri | | | 14 | Genel tekrar | | | 15 | | final | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
soğuk mutfak sanatı (ingilizce)
Öğretim görevlisine ait reçeteler ve mutfak notları. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 4 | 8 | 32 |
Uygulama/Pratik | 10 | 8 | 80 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | 3 | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | 3 | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | 5 | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | 5 | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | 3 | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|