Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318002101 | ZİYAFET MUTFAĞI | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi A. Burcu ATALAY |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Ziyafet organizasyonu yapabilir. | 2 | Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapabilir. | 3 | Out side Catering faaliyetini yapabilir. | 4 | Açık büfe yiyecekleri hazırlayabilir. | 5 | | 6 | | 7 | | 8 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Ziyafet organizasyonu yapmak, Outside Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak, Outside Catering faaliyetini yapmak, Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak gibi konulardan oluşmaktadır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ziyafetin tanımı ve önemi | | | 2 | Ziyafetin tarihi ve günümüzdeki yeri | | | 3 | Ziyafet türleri | | | 4 | Ziyafet bölümü organizasyonu | | | 5 | Ziyafet bölümü personeli | | | 6 | Ziyafet rezervasyonu | | | 7 | Ziyafet planlanması ve formları | | | 8 | Ziyafet menü türleri | | | 9 | Ziyafet salonunun düzenlenmesi | | | 10 | Ziyafetlerde servis | | | 11 | Ziyafet organizasyonunun yönetimi | | | 12 | Ziyafetlerde kullanılan servis metotları | | | 13 | Ziyafetlerin yürütülmesi | | | 14 | Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama. | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
SEVİNÇ, N. (2004) Ziyafet & İkram Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 9 | 8 | 72 |
Uygulama/Pratik | 5 | 9 | 45 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | 4 | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|