Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
213318002101ZİYAFET MUTFAĞI Zorunlu124
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi A. Burcu ATALAY
Öğrenme Çıktıları
1Ziyafet organizasyonu yapabilir.
2Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapabilir.
3Out side Catering faaliyetini yapabilir.
4 Açık büfe yiyecekleri hazırlayabilir.
5
6
7
8
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Ziyafet organizasyonu yapmak, Outside Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak, Outside Catering faaliyetini yapmak, Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak gibi konulardan oluşmaktadır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Ziyafetin tanımı ve önemi
2Ziyafetin tarihi ve günümüzdeki yeri
3Ziyafet türleri
4Ziyafet bölümü organizasyonu
5Ziyafet bölümü personeli
6Ziyafet rezervasyonu
7Ziyafet planlanması ve formları
8Ziyafet menü türleri
9Ziyafet salonunun düzenlenmesi
10Ziyafetlerde servis
11Ziyafet organizasyonunun yönetimi
12Ziyafetlerde kullanılan servis metotları
13Ziyafetlerin yürütülmesi
14 Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama.
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
SEVİNÇ, N. (2004) Ziyafet & İkram Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım9872
Uygulama/Pratik5945
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)119
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ1 5           
ÖÇ2 5           
ÖÇ3 4           
ÖÇ4 4           
ÖÇ5 5           
ÖÇ6 5           
ÖÇ7 4           
ÖÇ8 4           
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr