Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 183318004100 | UNLU MAMÜLLER | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, gıda işletmelerinde kullanılan temel unlu mamüllerin hazırlanması için gerekli uygulamalar da dâhil olmak üzere öğrencilere çeşitli beceriler ve teknikler kazandırmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör Enes KAVRUT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Unlu mamüllerin tariflerini tanır. | 2 | Unlu mamüllerin tariflerini tanır. | 3 | Öğrenciler unlu mamüllerin muhafazası ile ilgili karar verir. | 4 | Öğrenciler unlu mamüllerin muhafazası ile ilgili karar verir. | 5 | Öğrenciler unlu mamülleri kategorize eder. | 6 | Öğrenciler unlu mamülleri kategorize eder. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Derste çeşitli hamurlar, ekmekler, yapısında un bulunan tatlılar, yufka ve bu hamurlarla hazırlanan değişik tarifler üzerinde durulur. Dünyanın farklı ülkelerinde üretilen ekmekler, unlu mamüller detaylı reçeteleri ile uygulamalı olarak aktarılır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Tahıl çeşitleri, mutfak uygulaması | | | 2 | | Un üretimi, mutfak uygulaması | | 3 | Unlu mamüller hakkında genel bilgiler, mutfak uygulaması | | | 4 | | Unlu mamül üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler, mutfak uygulaması | | 5 | Unlu mamül üretiminin temel aşamaları, mutfak uygulaması | | | 6 | Muhtelif unlu mamüllerin üretimi, mutfak uygulaması | | | 7 | Unlu mamüllerin muhafazası, mutfak uygulaması | | | 8 | vize (ara sınav) | | | 9 | Sıcak ve soğuk tatlılar, mutfak uygulaması | | | 10 | Tatlı türleri ve hazırlanmaları, mutfak uygulaması | | | 11 | Tatlı süsleme ve dekorasyonu, mutfak uygulaması | | | 12 | Ekşi maya ve maya çeşitleri | | | 13 | ekşi maya üretimi | | | 14 | genel tekrar | | | 15 | final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Milli Eğitim Ders Notları (un ve Unlu mamuller)
öğretim üyesi ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 5 | 8 | 40 |
Bireysel Çalışma | 8 | 8 | 64 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|