Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 183318004205 | DÜNYA MUTFAĞI-II | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Dünyadaki farklı mutfak kültürlerine ait yemek, tatlı ve pastalar hakkında bilgi sahibi olmak ve bu lezzetleri hazırlayabilmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Betül TAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mutfak kültürünü açıklayabilecektir. | 2 | Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilir. | 3 | Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulamak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Avrupa, Asya ve Ortadoğu gibi dünyanın çeşitli bölgelerine ait tatları hazırlayabilmek. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dünya Mutfak Kültürü | | | 2 | Fransız mutfağı, İtalyan Mutfağı | Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı | | 3 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı | | | 4 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı. | | | 5 | | Fransız Mutfağı Uygulaması. | | 6 | | İtalyan Mutfağı Uygulaması | | 7 | | İspanyol Mutfağı Uygulaması | | 8 | | Balkan Mutfağı Uygulama. | | 9 | | İngiliz Mutfağı Uygulama. | | 10 | | İskandinav Mutfağı Uygulaması. | | 11 | | Rus Mutfağı Uygulaması. | | 12 | | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı Uygulama. | | 13 | | Meksika Mutfağı Uygulaması. | | 14 | | Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı Uygulama. | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 7 | 8 | 56 |
Uygulama/Pratik | 7 | 8 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 5 | | 4 | 3 | 4 | 5 | | | | | | | ÖÇ2 | 4 | 5 | | 4 | 3 | 4 | 5 | | | | | | | ÖÇ3 | 4 | 5 | | 4 | 3 | 4 | 5 | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|