Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
183318003103YEMEK SÜSLEME SANATIZorunlu233
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim ŞILBIR
Öğrenme Çıktıları
1Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklayabilme
2Süsleme türlerini açıklayabilme
3Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklayabilme
4Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süsleme ile ilgili kavramlar
2Süsleme Türleri
3Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler
4Çeşitli süsleme teknikleri
5Yemeklerde Süsleme
6Salatalarda Süsleme
7Çorbalarda Süsleme
8ARA SINAV
9Tatlılarda Süsleme
10Sıcak Yemeklerde Süsleme
11Sıcak Yemeklerde Süsleme
12Hamur İşlerinde Süsleme
13Çikolata ile Süslemeler
14Pasta Süslemeleri
15Açık Büfe Süslemesi
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Rapor Hazırlama12020
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma155
Ev Ödevi188
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)84
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ134324    34  
ÖÇ233333    34  
ÖÇ335344    24  
ÖÇ44545244 3 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr