Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213317003107 | TEMEL İKRAM BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Hizmet sektöründe ikram ve servisin, anlam ve önemini kavratabilme. Temel servis tekniklerini ve serviste kullanılan malzemelerini öğretme. El becerisi kazandırma. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Nilgün Çayalan |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrenciler havacılıktaki ikram süreçlerinde, servislerde kullanılan ekipman ve servis yöntemleri tanıtılır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
- |
Dersin İçeriği |
Havacılıkta ve kabin hizmetlerinde gerçekleştirilen servis süreçlerine dair teorik bilgilendirmenin uygulamalar yoluyla pekiştirilmesi süreciyle dersler işlenmektedir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | İKRAM VE SERVİS ÖNCESİ HAZIRLIKLAR | | | 2 | Servis öncesi hazırlık uygulamaları 1 | | | 3 | İkramın Planlanmasındaki Ana Faktörler | | | 4 | İkramın Planlanması uygulamaları | | | 5 | İkram Öncesi Galley Hazırlıkları | | | 6 | Galley hazırlama uygulamaları | | | 7 | YİYECEK SERVİSİ | | | 8 | Yiyecek Servisi Uygulamaları | | | 9 | İÇECEK SERVİSİ | | | 10 | İÇECEK SERVİSİ UYGULAMALARI | | | 11 | Yolcuya Servisi Yapılırken Uyulması Gereken Kurallar | | | 12 | Yolcuya Servisi Yapılırken Uyulması Gereken Kurallara dair uygulamalar | | | 13 | Kabin Ekibi Arasında Servis Alanlarının Paylaşılması | | | 14 | Kokpit Servisi | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öğretim Elemanı Ders Notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | - |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 8 | 1 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|