Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100100012 | ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ | Seçmeli | 3 | 6 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin sonunda öğrenci
• Ürün geliştirmenin önemini kavrar.
• Geliştirme aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenir.
Araştırma yapma, sunum hazırlama ve sunma becerisi kazanır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | I. Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirebilir. | 2 | II. Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz eder | 3 | III. Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirler | 4 | IV. AR-GE soncunda elde edilen verileri analiz eder ve sunma yeteneği kazanır |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
• Giriş
• Yeni ürün kavramı
• Yeni gıda talebini etkileyen faktörler
• Geliştirme aşamaları
• Gıda bileşenlerinin rolü
• Optimizasyon
• Duyusal değerlendirme
Geliştirme aşamaları
• Giriş
• Yeni ürün kavramı
• Yeni gıda talebini etkileyen faktörler
• Geliştirme aşamaları
• Gıda bileşenlerinin rolü
• Optimizasyon
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme
| | | 2 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme
| | | 3 | Gıda sektöründeki gelişmeleri değerlendirme | | | 4 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme
| | | 5 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme | | | 6 | Yeni ürün ile ilgili kavramları açıklar, tüketici taleplerini analiz etme | | | 7 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme
| | | 8 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme | | | 9 | Ürün geliştirme aşamalarını tespit eder ve kirtik noktaları belirleme | | | 10 | | | | 11 | | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Yeni Ürün Geliştirme, Dogan, I.S. Ders Notları, 2008.
Fundamentals of New Food Product Developments, Baker, R., Hahn, P.W., Robbins, K. R.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 8 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|