Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
201100201504MESLEKİ İNGİLİZCEZorunlu352
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine yönelik olarak, profesyonel ve/veya akademik hayatlarında yabancı kaynaklı verilere ulaşmalarında ve bunları çözümleyebilmelerinde yardımcı olabilmek amacıyla yabancı dillerinin (esas olarak İngilizce’lerinin) geliştirilmesi hedef alınmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Alanıyla ilgili kelime dağarcıklarının geliştirilir
2Çeviri yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenir
3Alanıyla ilgili uluslararası makale ve/veya yazıların anlaşılmasında dikkat etmeleri gereken hususları öğrenir
4Profesyonel yaşamlarında, yabancı dilin hakim olduğu hususlarda kendilerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesini sağlar
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Beslenme ve Diyetetik ders içerikleri esas alınarak, branşlarına yönelik terminolojik bilgi, görsel olarak desteklenecek vaka ve/veya konu sunumlarıyla sorunların çözümlenmesi, Türkçe'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Türkçe'ye yapılacak çeviriler doğrultusunda dili kullanma ve özümseme yeteneklerinin geliştirilmesi, profesyonel yaşantılarında, iş ya da akademik ortamda karşılaşabilecekleri temel unsurların göz önüne alınmasıyla birlikte; CV yazılımı, sunum kabiliyetleri ve kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin kazandırılması, bu dersin temel içeriği olacaktır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Terminolojiye girişyokyok
2Beslenme ve Diyetetik branşına yönelik terminoloji bilgisiyokyok
3Beslenme ve Diyetetik ile ilgili olgu ve ders sunum videoları; konuşulanların anlaşılmasında ve yorumlanmasında dikkat edilecek noktalaryokyok
4Basit çeviriler yardımıyla, ilk çeviri deneyimleriyokyok
5İlgili videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 1yokyok
6videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 2yokyok
7İlgili videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 3yokyok
8ara sınavyokyok
9Çeşitli çalışma ortamlarında karşılaşılabilecek durumlara yönelik çalışmalar: Sağlık ocağı ve diyetisyenyokyok
10Çeşitli çalışma ortamlarında karşılaşılabilecek durumlara yönelik çalışmalar: Özel şirketler ve diyetisyenyokyok
11Yabancı şirketlere yapılabilecek iş başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalar; yabancı dilde CV hazırlanması ve mülakat teknikleriyokyok
12Çeviri çalışmalarıyokyok
13Çeviri çalışmalarıyokyok
14final sınavıyokyok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Özdağ N. Sağlık Meslek Yüksekokulları ve Sağlık Personeli İçin Mesleki İngilizce, 2006. Mahan LK. Escott-Stump S Krause's Food Nutrition and Diet Therapy, 2012.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım155
Tartışma11010
Soru-Yanıt155
Takım/Grup Çalışması144
Makale Kritik Etme12020
Bireysel Çalışma166
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)52
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ121111111111122
ÖÇ221111111111122
ÖÇ321111111111111
ÖÇ421111111111111
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr