Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 201100201504 | MESLEKİ İNGİLİZCE | Zorunlu | 3 | 5 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine yönelik olarak, profesyonel ve/veya akademik hayatlarında yabancı kaynaklı verilere ulaşmalarında ve bunları çözümleyebilmelerinde yardımcı olabilmek amacıyla yabancı dillerinin (esas olarak İngilizce’lerinin) geliştirilmesi hedef alınmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Alanıyla ilgili kelime dağarcıklarının geliştirilir | 2 | Çeviri yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenir | 3 | Alanıyla ilgili uluslararası makale ve/veya yazıların anlaşılmasında dikkat etmeleri gereken hususları öğrenir | 4 | Profesyonel yaşamlarında, yabancı dilin hakim olduğu hususlarda kendilerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesini sağlar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Beslenme ve Diyetetik ders içerikleri esas alınarak, branşlarına yönelik terminolojik bilgi, görsel olarak desteklenecek vaka ve/veya konu sunumlarıyla sorunların çözümlenmesi, Türkçe'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Türkçe'ye yapılacak çeviriler doğrultusunda dili kullanma ve özümseme yeteneklerinin geliştirilmesi, profesyonel yaşantılarında, iş ya da akademik ortamda karşılaşabilecekleri temel unsurların göz önüne alınmasıyla birlikte; CV yazılımı, sunum kabiliyetleri ve kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin kazandırılması, bu dersin temel içeriği olacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Terminolojiye giriş | yok | yok | 2 | Beslenme ve Diyetetik branşına yönelik terminoloji bilgisi | yok | yok | 3 | Beslenme ve Diyetetik ile ilgili olgu ve ders sunum videoları; konuşulanların anlaşılmasında ve yorumlanmasında dikkat edilecek noktalar | yok | yok | 4 | Basit çeviriler yardımıyla, ilk çeviri deneyimleri | yok | yok | 5 | İlgili videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 1 | yok | yok | 6 | videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 2 | yok | yok | 7 | İlgili videolar ile desteklenmiş vaka sunumları ve buna karşılık profesyonel yaklaşım 3 | yok | yok | 8 | ara sınav | yok | yok | 9 | Çeşitli çalışma ortamlarında karşılaşılabilecek durumlara yönelik çalışmalar: Sağlık ocağı ve diyetisyen | yok | yok | 10 | Çeşitli çalışma ortamlarında karşılaşılabilecek durumlara yönelik çalışmalar: Özel şirketler ve diyetisyen | yok | yok | 11 | Yabancı şirketlere yapılabilecek iş başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalar; yabancı dilde CV hazırlanması ve mülakat teknikleri | yok | yok | 12 | Çeviri çalışmaları | yok | yok | 13 | Çeviri çalışmaları | yok | yok | 14 | final sınavı | yok | yok |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Özdağ N. Sağlık Meslek Yüksekokulları ve Sağlık Personeli İçin Mesleki İngilizce, 2006.
Mahan LK. Escott-Stump S Krause's Food Nutrition and Diet Therapy, 2012. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 1 | 5 | 5 |
Tartışma | 1 | 10 | 10 |
Soru-Yanıt | 1 | 5 | 5 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 4 | 4 |
Makale Kritik Etme | 1 | 20 | 20 |
Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | ÖÇ3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ÖÇ4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|