Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318004108 | BARDA SERVİS | Seçmeli | 2 | 4 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle öğrencilere; barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr.Gör. Uğur PARLAK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Hazırlanan sıcak içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlamak | 2 | Hazırlanan soğuk içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlayacaktır. | 3 | Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Yüksek Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir | 4 | Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Düşük Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir | 5 | Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Aperatiflerin servisini yaptırabilecektir | 6 | Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırabilecektir | 7 | "Kokteyl hazırlama tekniklerine göre Alkolsüz kokteyllerin hazırlanmasını sağlayabilecektir | 8 | İşletme konseptine uygun, misafir beklentileri doğrultusunda içeceklerle birlikte yiyecek servisi standartlarını oluşturmak | 9 | "Misafir taleplerini karşılamak üzere ve talebe uygun aperatif yiyecek, meyve ve tatlıların servisinin yapılmasını sağlamak | 10 | Bar stoklarında tespit edilen eksiklerin giderilmesi için talep formu düzenlemek | 11 | Bar konseptine uygun, misafir beklentilerini karşılamak ve çeşitliliği artırmak için yeni kokteyl reçeteleri hazırlamak ve tadıma sunmak | 12 | İşletme standartlarını oluşturmak için hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | 13 | İşletme menfaatleri ve misafir memnuniyeti doğrultusunda maliyet çıkartmak ve uygun fiyat belirlemek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
ÇEŞİTLİ SICAK İÇECEKLERİN SERVİSİ
. SOĞUK İÇECEKLERİN ÇEŞİTLERİ VE HAZIRLANMASI
. YÜKSEK ALKOLLÜ İÇECEKLERİ SERVİSE HAZIRLAMA
APERATİFLER SERVİSİ
. LİKÖRLERİN VE HAZMETTİRİCİ İÇECEKLERİN SERVİSİ
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ KOKTEYL HAZIRLAMA
A. İÇECEKLER İLE BİRLİKTE SERVİS EDİLCEK YİYECEKLERİN STANDARTLARINI OLUŞTURMAK
. APERATİF YİYECEKLER VE MEYVELERİN SERVİSİ
KAPANIŞ VE GÜNLÜK SATIŞ RAPORLARININ DÜZENLENMESİ VE BARIN TEMİZLİĞİ
YENİ KOKTEYL REÇETELERİ HAZILAMAK VE MALİYET HESAPLAMALARI VE FİYATLANDIRMA |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | "içecekleri Sıcak hazırlamak/ hazırlatmak
Soğuk içecekleri hazırlamak/ hazırlatmak | | | 2 | "Yüksek Alkollü içecekleri hazırlatmak
Düşük Alkollü içecekleri hazırlatmak | | | 3 | "Aperatiflerin servisini yaptırmak
Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırmak | | | 4 | kokteyllerin Alkolsüz hazırlanmasının sağlamak | | | 5 | kokteyllerin Alkolsüz hazırlanmasının sağlamak | | | 6 | Alkollü kokteyllerin hazırlanmasının sağlamak
| | | 7 | Alkollü kokteyllerin hazırlanmasının sağlamak | | | 8 | İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak | | | 9 | Aperatif yiyecekler, meyve ve tatlıların servis edilmesini sağlamak | | | 10 | Ürün Talep formunu düzenlemek
| | | 11 | " Yeni kokteyl reçetesi hazırlamak/ tadıma sunmak
Hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | | | 12 | Kasa kapanışı yapmak | | | 13 | Bar temizliği ve stoklama işlemlerini yapmak/yaptırmak | | | 14 | Kokteyl reçetesinin maliyetini çıkarmak/fiyatlandırmak | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 42 | 42 |
Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ9 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ10 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ11 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ12 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ13 | 4 | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|