Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 183318003107 | YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin işleyişi hakkında bilgi ve beceri kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Uğur PARLAK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim yapısını kavrayabilecektir. | 2 | Beslenmedeki temel bilgileri kavrayabilecektir | 3 | Mutfak planlaması yapma becerisi kazanabilecektir | 4 | Servis planlaması becerisini kazanabilecektir. | 5 | Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolünü kavrayabilecektir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi, sınıfları ve işletmeye açılmaları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu Yiyecek içecek döngüsü Yiyecek içecek maliyet kontrolü |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi ve sınıfları | | | 2 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi | | | 3 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri | | | 4 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı | | | 5 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları | | | 6 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı | | | 7 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi | | | 8 | Ara Sınav / Uygulama veya Konu Tekrarı | | | 9 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları | | | 10 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis | | | 11 | Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon | | | 12 | Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu | | | 13 | Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu | | | 14 | Yiyecek içecek döngüsü | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINILARI YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 28 | 28 |
Final Sınavı | 2 | 28 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|