|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701204103 | GENEL ZOOTEKNİ | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Lisans öğrencilerine hayvanciliğin önemi, karlı hayvancılığın koşulları, Türkiye’de hayvan yatiştiriciliği, hayvancılığın sorunları ve çözüm yolları, evciltme, türler, ırklar, hayvan- çevre ilişkileri, büyüme ve üreme, ıslah ve yetiştirme sistemleri konusunda bilgi vermek | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğr. Üyesi Emrah KAYA | Öğrenme Çıktıları | 1 | Dünya ve Türkiye hayvancılığını, tarım, beslenme, sosyal yaşam ve ekonomideki yeri ve önemini kavrar | 2 | Üreme ve hayvan ıslahının temel kavramlarını öğrenir | 3 | Çiftlik hayvanları ve yetiştiriciliğini tanır | 4 | Çiftlik hayvanları yetiştiriciliğini uygulamalı olarak öğrenir | 5 | Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemler hakkında bilgi sahibi olur |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Yüz yüze | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Türkiye ve dünyada hayvansal üretim | | | 2 | Çiftlik hayvanlarında üretim sistemlerinde üreme süreçlerinin kontrolü ve önemi, Dişi ve erkek üreme organlarının anatomik, histolojik ve fonksiyonel olarak gösterilmesi | | | 3 | Hayvan popülasyonlarında seleksiyon ve seleksiyon yöntemleri | | | 4 | Sığırlardan et ve süt üretimi | | | 5 | Koyun ve keçilerde süt, et ve lif üretimi | | | 6 | Tavuklarda et ve yumurta üretimi | | | 7 | Bal arısı biyolojisi ve koloni yönetimi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Yemin tanımı, yemin kapsamı ve yemlerin sınıflandırılması, hayvan türlerine göre sindirim ve sindirim sistemleri hakkında bilgi | | | 10 | Yemlerin içerdiği besin maddeleri ve metabolizmaları -Karbondihratlar, lipitler | | | 11 | Yemlerin içerdiği besin maddeleri ve metabolizmaları -Proteinler, vitaminler | | | 12 | Yemlerin içerdiği besin maddeleri ve metabolizmaları- Makro ve mikro mineral maddeler | | | 13 | Hayvan beslemede kullanılan yem hammaddeleri hakkında bilgi-Kaba yemler, kaba yemlerin genel özellikleri, suca zengin kaba yemler (yeşil yemler, silaj yemleri, çayır ve mera yemleri, kuru kaba yemler ( kuru otlar, samanlar),Doğal ve Yapay Kurutma Yöntemleri. | | | 14 | Kesif yemler, enerji kaynağı kesif yemler (Tahıllar, yağlar) ve Protein kaynaklı kesif yemlerin genel özellikleri (Bitkisel ve hayvansal kökenli yemler), Yem katkı maddeleri, mineral yemler | | | 15 | Ruminant ve basit mideli hayvanların beslenmesinde temel bilgiler, besin maddesi gereksinimleri, rasyon hazırlama teknikleri | | | 16 | | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | GENEL ZOOTEKNİ Ders Notları | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | | | 2 | | | | 4 | | | | 4 | 4 | | | | | | ÖÇ2 | | 5 | | | 4 | | 3 | | 3 | | | | | 3 | | | | 3 | ÖÇ3 | | | | | | 4 | 3 | | | | | | | | 4 | | | | ÖÇ4 | | | 3 | | | | | | | 3 | 3 | | | | | 2 | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | | 3 | 2 | 1 | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|