Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 9900001032 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda Mühendisliğinin tanımı ve önemi, gıda mühendisliğinin diğer bilim dalları ile ilişkisi,gıdaların temel özellikleri ve fonksiyonu, gıda işleme yöntemleri ve gıda muhafaza teknikleri hakkında bilgiler vermek.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıdaların üretim aşamalarını öğrenir. | 2 | gıda üretiminin her aşamada gıda kalitesi ve gıda güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | Gıda üretiminde kullanılan hammaddeleri öğrenir | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda Sanayi | | | 2 | Un ve Unlu Gıdalar Sanayi | | | 3 | Meyve ve sebze işleme sanayi | | | 4 | GIDA MADDELERİNİN BİLEŞİMİ | | | 5 | PROTEİNLER | | | 6 | DİGER GIDA BİLEŞENLERİ | | | 7 | ANTOSİYANİNLER, VİTAMİNLER VE MİNERALLER | | | 8 | GIDA MADDELERİNİN BOZULMASI VE NEDENLERİ | | | 9 | MİKROBİYOLOJİK BOZULMALAR | | | 10 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | | | 11 | Işınlarla ve Koruyucu Maddeler İle Muhafaza | | | 12 | BİSKÜVİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ | | | 13 | MAKARNA TEKNOLOJİSİ | | | 14 | YAĞ TEKNOLOJİSİ | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 5 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | 3 | | | 4 | | | | 5 | | 3 | | | 5 | | | ÖÇ2 | | 5 | | | 3 | | | | 4 | 3 | | | | 4 | | 2 | | 4 | ÖÇ3 | | | 4 | | | 3 | | | | | | 3 | | | 4 | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|