Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000105101 | MUTFAK UYGULAMALARI-III | Zorunlu | 3 | 5 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Süt ürünlerinin, yumurta bazlı yemeklerin, sebzelerin, sosların ve et/balık sularının uygulamalı olarak öğretimi. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Nilgün DEMİREL İLİ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Süt ve yumurta bazlı yiyecekler hazırlayabilir. | 2 | Sebze yemekleri hazırlayabilir. | 3 | Çeşitli soslar ve et/balık suları hazırlayabilir. | 4 | Menü planlama ilkeleri doğrultusunda çeşitli menüler geliştirir. | 5 | Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygular. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Mutfak Uygulamaları-2 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Süt ürünleri, temel yumurta kullanımı, süt ve yumurta bazlı temel tarifler, sebzeler, sebzelerin pişirilmesi, sos ve et/balık sularının hazırlanması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Süt ürünlerine giriş | | | 2 | Süt ürünleri ile temel tarifler | | | 3 | Öğrenci uygulamaları | | | 4 | Temel yumurta kullanımı ve saklama koşulları | | | 5 | Yumurta bazlı temel tarifler ve uygulamaları | | | 6 | Öğrenci uygulamaları | | | 7 | Sebzeler, saklama koşulları ve çeşitleri | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Sebze ve çeşitlerinin ön hazırlığı ve pişirme çeşitleri | | | 10 | Öğrenci uygulamaları | | | 11 | Soslar | | | 12 | Soslar | | | 13 | Et/balık suları | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
The Culinary Institute of America (2006). The Professional Chef. (8th ed.),
Gisslen, W. (2010). Professional Cooking. (7th ed). New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.
Otel İşletmelerinde MUTFAK YÖNETİMİ/ Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Doç. Dr. Bahattin Özdemir |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 25 | 25 |
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 5 | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | 5 | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | 5 | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|