Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000105100 | DÜNYA MUTFAKLARI-I | Zorunlu | 3 | 5 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı;dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mutfak kültürünü açıklayabilecektir. | 2 | Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilir. | 3 | Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulamak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dünya Mutfak Kültürü | | | 2 | Dünya Mutfak Kültürü | | | 3 | Dünya Mutfak Kültürü | | | 4 | Fransız Mutfağı | | | 5 | İtalyan Mutfağı | | | 6 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı | | | 7 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı | | | 8 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı | | | 9 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı | | | 10 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı | | | 11 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı | | | 12 | Fransız Mutfağı Uygulaması | | | 13 | Fransız Mutfağı Uygulaması | | | 14 | İtalyan Mutfağı Uygulaması | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, ISNB: 978-975-06-1863-5, 2016. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 60 | 60 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|