Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 196000101101 | SERVİS TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Her türlü servis yöntemini öğrenir | 2 | servis personellerini ve tanımlarını öğrenir | 3 | Mutfaklardaki araç-gereçleri öğrenir | 4 | Masa düzeni ve serviste hijyen kurallarını öğrenir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni, serviste hijyen kurallarının öğretilmesi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş | | | 2 | servis yöntemi | | | 3 | servis yöntemi | | | 4 | servis yöntemi | | | 5 | servis personeli | | | 6 | servis personeli | | | 7 | servis araç-gereçleri | | | 8 | servis araç-gereçleri | | | 9 | servis araç-gereçleri | | | 10 | masa düzeni | | | 11 | masa düzeni | | | 12 | masa düzeni | | | 13 | serviste hijyen kuralları | | | 14 | serviste hijyen kuralları | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Önerilen Kaynaklar
Axler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service, Food and Beverage Service, John Willey & Sons. USA 1990.
Brown G, Hepner K, Deegan A. Food Service Preparation, Introduction to Food and Beverage Service. Blackwell Scientific Publication. London 1996
Türksoy, A.2002. Yiyecek ve İçeceklerin Servisi ve Sanitasyonu. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi. Turhan Kitapevi. 2.Baskı.S.331. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|