Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701205107 | BAHÇE BİTKİLERİ ÜRETİM TEKNİĞİ | Zorunlu | 3 | 5 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenciye Bahçe Bitkileri Üretim tekniği ile ilgili temel kavramların öğretilmesi, Bahçe Bitkilerinde temel üretim tekniklerinin neler olduğu ve nasıl yapıldığının öğretilmesi, Bazı meyve, Sebze ve asma üretim tekniklerinin anlatılarak uygulamalı olarak gösterilmesi |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç.Dr.Ersin Gülsoy |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bahçe Bitkilerinde üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi | 2 | Sebze üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi | 3 | Asma üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi | 4 | organik, konvansiyonel ve modern tarımda üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Öğrencilere; Meyve, Sebze ve asma üretim tekniklerinin verilmesi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bitki büyüme hormonlarının meyvecilikte kullanımı | | | 2 | Meyve ve sebzelerin insan sağlığına etkileri | | | 3 | Gübreleme | | | 4 | Malç | | | 5 | Modern meyve yetiştiriciliğinin esasları | | | 6 | Sebzelerde ticari hibrit geliştirmede kullanılan mekanizma ve metodlar | | | 7 | Tohumlarda çimlenme ve uyarıcı etkiler, çimlenme ve ekolojik faktörler, tohumlarda canlılık testi | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Asma anaçları ve bağcılık potansiyelleri. Türkiye’de Sebze Üretiminin Mevcut Durumu ve Üretimin Özellikleri | | | 10 | Bitki büyüme hormonlarının meyvecilikte kullanımı (devam) | | | 11 | Tropik meyveler | | | 12 | Faydalı bakteriler | | | 13 | Organik sebzeler | | | 14 | Rakımın meyve yetiştiriciliğinde önemi ve etkileri | | | 15 | Sebzelerde bazı genetik mühendisliği uygulamaları | | | 16 | Asmalarda gen aktarımı. Dünyada ve Türkiye’de Domates Tarımına Genel Bir Bakış. | | | 17 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.Bahçe Bitkileri Yetiştirme Tekniği, Yazarlar: Hudson T. Hartman, Dale E. Kester, Çevirenler: Nurettin Kaşka, Muhsin Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 79, Ders Kitap No: 2
2.Genel Meyvecilik, R.Gerçekçioğlu, Ş. Bilginer, A. Soylu. Nobel Yayınları, s.480.
3.Meyve, Sebze, asma üretimi ile ilgili ders notları
4.Görsel kaynaklar |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|