|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701207103 | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ | Zorunlu | 4 | 7 | 5 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Ders kapsamında öğrencilere, sert kabuklu meyve türlerinin anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, bahçe tesisleri, yıllık bakım işleri, üretim alanları, önemli çeşitler, hasat ve muhafaza teknikleri, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti ile ders kapsamındaki türlerle ilgili mevzuatlar ve politikalar hakkında genel/özel –teorik/uygulamalı bilgiler vermek ve beceriler kazandırmaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | | Öğrenme Çıktıları | 1 | Öğrenciler, sert kabuklu meyve türlerinin tanır ve ülkemiz için önemini kavrarlar. | 2 | Sert Kabuklu Meyvelerin nasıl meydana geldikleri hakkında bilgi sahibi olurlar | 3 | Sert kabuklu mevte türlerinin çiçek biyolojileri, çoğalma metotları ve yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olurlar | 4 | Sert Kabuklu meyve türlerinin ıslah aşamalarını planlar | 5 | Modern meyve yetiştiriciliğinin esaslarına göre sert kabuklu meyve türlerini yetiştirirler |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Konsantre gıda konumundaki sert kabuklu meyve türlerinin (altın meyvelerin) kültür tarihi, sistematikteki yeri, yetiştirme teknikleri, üretimi ve ticaretinin önemi ile ülkemizin kültüründeki yerini değerlendiren konuları içermektedir.
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Sert kabuklu meyve türlerinin meydana gelişi, genel/ortak özellikleri | | | 2 | Fındığın anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi | | | 3 | Fındığın ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, bahçe tesisleri, yıllık bakım işleri, üretim alanları, önemli çeşitler | | | 4 | Fındığın hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 5 | Cevizin anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları | | | 6 | Cevizin bahçe tesisi, yıllık bakım işleri, üretim alanları, önemli çeşitler, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 7 | Bademin anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları
Bademin bahçe tesisi, yıllık bakım işleri, üretim alanları, önemli çeşitler, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti
| | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Antepfıstığının anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları | | | 10 | Antepfıstığının bahçe tesisi, yıllık bakım işleri, üretim alanları, önemli çeşitler, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 11 | Kestanenin anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 12 | Pikan cevizinin anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 13 | Keçiboynuzu ve çamfıstığının anavatanı, kültür tarihi, sistematiği, morfolojisi, fizyolojisi, döllenme biyolojisi, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, ekolojik istekleri, pomolojik özellikleri, kabuklu meyve ve iç kalitesi, çoğaltma metotları, hasat ve muhafazası, pazarlanması, ıslah programları, besin değerleri, üretimi ve ticareti | | | 14 | Sert kabuklu meyve türleri dersinin genel değerlendirmesi | | | 15 | Final Sınavı | | | 16 | | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1.Dersi veren öğretim üyesinin notları
2.İnternet
3.Ulusal ve Uluslar arası kongre bildirileri
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 | Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ÖÇ3 | 3 | 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ4 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|