Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318003104 | TATLI VE PASTA SANATI | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Farklı pastane ürünlerini yapabilmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Betül TAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Pastacılık ile ilgili kullanılan ürünleri açıklayabilecektir. | 2 | Dünyadaki çeşitli kültürlere ait pastane ürünlerini ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilir | 3 | Temel pasta ve tatlı çeşitlerini uygulayabilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
İleri seviye pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili gerekli teorik ve pratik beceriyi kazanmak.
Temel pastacılık ve ekmekçilik yapımında kullanılan teknikleri, malzemeleri ve ekipmanları tanımak ve kullanabilmek. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Pastane Ürünlerine Giriş | | | 2 | | Kurabiye Yapımı ve Süsleme Teknikleri | | 3 | | Tart Hamuru ve Çeşitleri | | 4 | | Kek Hamuru ve Çeşitleri | | 5 | | Mayalı Hamur Yapımı ve Çeşitleri | | 6 | | Mereng ve Makaron Yapımı | | 7 | | Çikolata Yapımı ve Çikolatalı Ürünler | | 8 | | Pandispanya ve Pasta Yapımı | | 9 | | Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-I | | 10 | | Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-II | | 11 | | Modern Pasta Yapım ve Süsleme Teknikleri-III | | 12 | | Kızartma Hamurları ve Choux Hamuru Çeşitleri | | 13 | | Sütlü ve Yumurtalı Tatlı Yapımı ve Çeşitleri | | 14 | | Cheesecake Yapımı ve Çeşitleri | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 7 | 8 | 56 |
Uygulama/Pratik | 7 | 8 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | | 4 | 3 | | 4 | 3 | | | | | 3 | ÖÇ2 | 4 | 4 | | 4 | 3 | | 4 | 3 | | | | | 3 | ÖÇ3 | 4 | 4 | | 4 | 3 | | 4 | 3 | | | | | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|