Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318003102 | YÖRESEL MUTFAK | Zorunlu | 2 | 3 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Ülkemizin zengin içeriğe sahip mutfağındaki bölge ile özdeşleşmiş olan tarifleri öğretmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
öğr. gör Enes KAVRUT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | İç anadolu mutfak kültürü konusunda temel bilgi sahibi olur. | 2 | Ege mutfak kültürü konusunda temel bilgi sahibi olur. | 3 | Akdeniz mutfak kültürü konusunda temel bilgi sahibi olur. | 4 | Karadeniz mutfak kültürü konusunda temel bilgi sahibi olur. | 5 | -Doğu ve güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda temel bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı, Güneydoğu Anadolu Mutfağı, Akdeniz Mutfağı, Ege Mutfağı, Karadeniz Bölgesi Mutfağı, Marmara Bölgesi Mutfağı, İç Anadolu Mutfağı gibi bölge mutfaklarının özellikleri ele alınmaktadır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Trakya Mutfağı Yemekleri.- I | | | 2 | Trakya Mutfağı Yemekleri. - II | | | 3 | Ege Mutfağı ve Özellikleri -I | | | 4 | Ege Mutfağı ve Yemekleri | | | 5 | Akdeniz Mutfağı ve Özellikleri | | | 6 | Akdeniz Mutfağı Yemekleri. | | | 7 | Ara Sınav | | | 8 | Karadeniz Mutfağı Yemekleri | | | 9 | Orta Anadolu Bölgesi Mutfağı ve Özellikleri | | | 10 | Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı ve Özellikleri | | | 11 | Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri | | | 12 | Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfağı ve Özellikleri | | | 13 | Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri | | | 14 | Yörelere Özgü Özel Tarifler | | | 15 | | final | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 0 | 0 | TOPLAM | 0 | |
Final Sınavı | 0 | 0 | TOPLAM | 0 | TOPLAM | 0 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 6 | 8 | 48 |
Uygulama/Pratik | 11 | 8 | 88 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | 4 | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | 4 | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|