Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 202200203102 | HAYVANSAL ÜRÜNLER VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Dünyada gıda üretiminin önemi nüfus artışına paralel olarak her geçen gün etkisi hissedilen bir konu haline gelmiştir. İnsanların tükettikleri gıdalarla ilgili bilgi sahibi olmaları, hem beslenmenin daha dengeli yapılmasına yardımcı olacak ve hem de büyük oranda gıda israfını önleyecektir. Gıdalar hakkında bilgi sahibi olunması, gıda kaynaklı oluşabilecek riskleri de minimum seviyeye çekecektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Arş Gör. Dr. Gökhan KOÇAK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve teknolojisi. | 2 | Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve teknolojisi. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Hayvansal ürünlerde karbonhidratlar, proteinler ve yağlar bunların vücutta etki
mekanizması. Hayvansal ürünlerin işlenmesi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | 1- Gıdaların Kimyasal Bileşimi | | | 2 | 2- Gıdaların Kimyasal Bileşimi-2 | | | 3 | Genel Mikrobiyoloji | | | 4 | Gıda Kalite Kontrolü | | | 5 | Gıda Muhafaza Teknikleri. | | | 6 | Gıda Muhafaza Teknikleri.-2 | | | 7 | Gıda Muhafaza Teknikleri.-3 | | | 8 | Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi | | | 9 | Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi-2 | | | 10 | Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi-3 | | | 11 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi | | | 12 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-2 | | | 13 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-3 | | | 14 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-4 | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öğretim elemanının ders notları, Anadolu ünv. Açık öğretim kitapları, internet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 12 | 48 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|