Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
202200203102HAYVANSAL ÜRÜNLER VE TEKNOLOJİSİZorunlu233
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Dünyada gıda üretiminin önemi nüfus artışına paralel olarak her geçen gün etkisi hissedilen bir konu haline gelmiştir. İnsanların tükettikleri gıdalarla ilgili bilgi sahibi olmaları, hem beslenmenin daha dengeli yapılmasına yardımcı olacak ve hem de büyük oranda gıda israfını önleyecektir. Gıdalar hakkında bilgi sahibi olunması, gıda kaynaklı oluşabilecek riskleri de minimum seviyeye çekecektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Arş Gör. Dr. Gökhan KOÇAK
Öğrenme Çıktıları
1Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve teknolojisi.
2Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve teknolojisi.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Hayvansal ürünlerde karbonhidratlar, proteinler ve yağlar bunların vücutta etki mekanizması. Hayvansal ürünlerin işlenmesi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
11- Gıdaların Kimyasal Bileşimi
22- Gıdaların Kimyasal Bileşimi-2
3Genel Mikrobiyoloji
4Gıda Kalite Kontrolü
5Gıda Muhafaza Teknikleri.
6Gıda Muhafaza Teknikleri.-2
7Gıda Muhafaza Teknikleri.-3
8Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi
9Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi-2
10Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi-3
11Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
12Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-2
13Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-3
14Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi-4
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öğretim elemanının ders notları, Anadolu ünv. Açık öğretim kitapları, internet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı111
Derse Katılım14114
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma41248
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11212
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)91
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1332322332231122
ÖÇ2313322332323222
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr